Kuinka täytät velvollisuutesi työnantajana

Ylennyksen saaminen ja vihdoin toisten vastuulle asettaminen on hieno tunne, koska se on osoitus menestyksestäsi ja loistava tilaisuus laajentaa taitojasi ja kokeilla jotain uutta.
Samalla kuitenkin vastuulle asettaminen merkitsee myös useiden uusien velvollisuuksien ottamista – ja on tärkeää, että otat ne vakavasti. Erityisesti, kun olet vastuussa muista ihmisistä, se tarkoittaa, että olet vastuussa heistä, joten tekemäsi päätökset vaikuttavat heidän terveyteensä, heidän turvallisuuteensa ja taloudelliseen vakauteensa. Tässä on joitain esimerkkejä siitä, kuinka sinun on otettava tämä vastuu sydämellesi.
Hyvinvointi
Kaikki vastuut eivät näytä itsestäänselvyydeltä tai “isolta”. Henkilökuntasi saattaa hyvinkin näyttää tulevan toimeen aivan hyvin, kun tulet sisään, etkä siksi välttämättä heti tunne vastuun painoa harteillasi.
Mutta sinun on muistettava, että pieninkin muutos, jonka teet toimiston ulkoasuun, työaikaan tai muihin yrityksesi osa-alueisiin, voi vaikuttaa merkittävästi alaisuudessasi työskentelevien elämäntyyliin.
Esimerkiksi työtuolien vaihtaminen voi tehdä ihmisistä paljon mukavampia työssä ja siten paljon onnellisempia. Joustavien työaikojen käyttöönotto voi antaa henkilökunnalle mahdollisuuden viettää enemmän laatuaikaa ystäviensä ja perheensä kanssa, ja he voivat jättää ruuhka-ajan ohi matkalla kotiin.
Mieti, miten voit parantaa henkilöstösi hyvinvointia, sillä tämä auttaa heitä viime kädessä työskentelemään paremmin ja samalla parantaa toimiston yleistä ilmapiiriä.
Stressi
Stressi on erityisen suuri ja tärkeä tekijä, joka vaikuttaa yleiseen hyvinvointiin, terveyteen ja työtyytyväisyyteen. Vaikka stressi saattaa olla väistämätöntä työssäsi, sinun tehtäväsi on silti yrittää pitää se minimissä ja olla ainakaan lisäämättä sitä tarpeettomasti.
Talous
Henkilökuntasi talous ei ole yksin sinun vastuullasi, mutta sinun tulee muistaa, että tekemäsi päätökset eivät koske vain sinua, vaan koko yritystä. Jos teet väärän päätöksen, se voi johtaa siihen, että isä kamppailee lapsensa ruokkimisesta tai opiskelija menettää työpaikan, jonka he vasta onnistuivat hankkimaan.
Suurimmaksi osaksi tämä on yksinkertaista tehdä parasta mahdollista työtä, mutta joskus sinun on pakko tehdä leikkauksia tai sinun on valittava, kenelle ylennät. Näissä skenaarioissa sinun on punnittava, kuka ansaitsee ja tarvitsee rahaa eniten, sen lisäksi, mikä on parasta koko yritykselle ja samojen työnantajien kannalta pitkällä aikavälillä.
Terveys
Tärkeämpää on pitää huolta henkilöstösi terveydestä ja varmistaa, että mikään tekemäsi toiminta ei vahingoita heitä vahingossa tai aiheuta kielteisiä seurauksia. Tämä on toinen etu pöytätuolien vaihtamisesta, koska se voi varmistaa, että henkilökuntasi ei istu hankalassa kulmassa, joka voi rasittaa heidän selkänsä. Samoin investoimalla ergonomisempiin näppäimistöihin ja hiiriin voi myös olla suuri ero tässä suhteessa.
Turvallisuus
Terveys ja turvallisuus kulkevat käsi kädessä, mutta ne ovat silti eri asioita, jotka on otettava huomioon. Tämä saattaa päteä toimistoon valittaessa lujitettua lasia ikkunoihin, ja se saattaa päteä rakennustyömaalla tai varastolla turvavarusteista puhuttaessa. Samoin on myös tärkeää varmistaa, että kaikki käytetyt työkalut tai koneet ovat aina hyvässä kunnossa ja että ne on tarkastettu mahdollisten rikkoutumisten välttämiseksi. Samoin kannattaa harkita sijoittamista henkilöstön koulutuskursseihin varmistaakseen, että he tietävät, miten onnettomuuksien todennäköisyyttä voidaan vähentää.
Joten kyllä, nauti uudesta työstäsi, mutta muista: suurella voimalla tuo suuri vastuu!